Rezultati pretraživanja: Usluge
Filtriraj
  • Usluge (107)

Također pogledajte:

Instrumenti

Organska elementna mikroanaliza

Tržišna prilika

Elementna analiza je metoda određivanja djelomične ili potpune kemijske formule nekog spoja. Najčešće uključuje potpuno izgaranje spoja u struji zraka ili kisika, a zatim kvantificiranje količine nastalih oksida. U slučaju organskih spojeva ugljik se pretvara u ugljični dioksid a vodik u vodu. Iz dobivenih podataka može se odrediti udio ugljika i vodika (ili dušika, sumpora, klora, broma) u analiziranom spoju te usporediti s predloženom kemijskom formulom organskog spoja.

Zbog svoje univerzalnosti organska elementna analiza se može primjenjivati u bilo kojoj grani industrije gdje je potrebna kvantitativna analiza organskih spojeva, npr. u farmaceutskoj industriji, prehrambenoj, kemijskoj i petrokemijskoj industriji, industriji boja i lakova, kao i u znanstvenim istraživanjima.

Opis usluge

U ranim šezdesetim godinama dvadesetog stoljeća standardne klasične analitičke metode organske elementne mikroanalize ugljika, vodika, dušika, sumpora i halogena (klor i brom) uvedene su u Laboratorij.


Ivan Habušihabus@irb.hr


+385 1 457 1263
+385 99 707 1234
Ako imate jedan uzorak ili veliki broj uzoraka mi Vam nudimo točnost. Upotrebljavamo komercijalne standarde i radimo s točnošću od +/- 0.3 %. Rezultate izražavamo u postocima. U radu koristimo Perkin Elmer 2400 Series II CHNS analizator i garantiramo Vam kvalitetu i reproducibilnost.

Danas Laboratorij radi gore navedene analize za korisnike u znanosti i industriji.

Ponuda usluge

Tvrtke zainteresirane za uslugu organske elementne analize za sljedeće elemente: ugljik, vodik, dušik, sumpor i halogene elemente (klor, brom) te za pripadajuće znanje i iskustvo znanstvenika u obliku stručnog mišljenja neka se slobodno obrate Institutu „Ruđer Bošković“.

Kontaktirajte znanstvenika