Rezultati pretraživanja: Intelektualno vlasništvo

Metoda za određivanje važnosti frakcija bioloških uzoraka razdvojenih kromatografskom metodom radi određivanja staničnog fiziološkog stanja

Metoda se primjenjuje za analizu uzoraka dobivenih kromatografskom metodom. Metoda uključuje ali nije ograničena na: kapilarnu elektroforezu, gel elektroforezu, papirnu elektroforezu, kromatografiju razmjene iona, “affinity” kromatografiju, gel filtraciju, kromatgrafiju čestica i adsorpcijsku kromatografiju.

Tržišna prilika

Metoda se primjenjuje za analizu uzoraka dobivenih kromatografskom metodom. Metoda uključuje ali nije ograničena na: kapilarnu elektroforezu, gel elektroforezu, papirnu elektroforezu, kromatografiju razmjene iona, “affinity” kromatografiju, gel filtraciju, kromatgrafiju čestica i adsorpcijsku kromatografiju. Biomolekularne smjese uključuju ali nisu ograničene na: stanične kulture ili kulture tkiva extrahirane iz proteina, lipidi, saharidi i nukleinske kiseline (RNA i DNA), koje mogu proći kroz prethodno čišćenje kako bi se obogatila smjesa s pojedinom komponentom kao npr. svi ili izabrani fosforoproteini, glikoproteini, nukleinske kiseline koje sadrže određene dijelove ili nukleotidne modifikacije.

Opis inovacije


Ova metoda ima nekoliko prednosti pred drugim postojećim metodama. Bazirana je na nekoliko ponovljenih eksperimenata na svakom uzorku čime se postiže statistička sigurnost i osigurava optimizacija veličine kromatografskog prozora s obzirom na analizirani problem. Metoda omogućava uklanjanje šuma i sistemskih grešaka iz podataka mjerenja. To utječe na sigurnije određivanje relevantne frakcije za analizirani problem kao i poboljšanje proračunske efikasnosti modela za klase čija se različitost bazira na filtriranom setu relevantnih frakcija. Metodologija koja je ovdje prezentirana je vrlo pouzdana, te unapređuje korištenje jednostavne i jeftine kromatografske metode za mnoge primjene kao npr. medicinska dijagnostika, kontrola kvalitete ili bazična biomedicinska istraživanja.

Status intelektualnog vlasništva

Inovacija je predmet američke patentne prijave. Tvrtke zainteresirane za komercijalno iskorištavanje ove prijave, kao i postojećeg znanja i iskustva, neka se slobodno obrate tvrtki Ruđer inovacije.

Kontaktirajte znanstvenika